General Tire lansira dvije nove zimske gume

Hanover, studeni 2016.

Zimske gume za automobile i terenska vozila, dva nova modela pridružila su se asortimanu za ekstremne zime.

Hanover, studeni 2016. General Tire je proširio svoj asortiman zimskih guma za automobile i terenska vozila u Europi. Sada je dostupno pet različitih modela. Dva noviteta, Grabber Arctic za terence i Altimax Arctic 12 za automobile, opremljena su zupcima i namijenjena uporabi u Skandinaviji. Altimax Nordic meka guma još je jedan specijalist za daleki sjever. Čak i bez žljebova pruža visoku razinu sigurnosti pri vožnji u zimskim skandinavskim uvjetima. Snow Grabber za terence i Altimax Winter Plus za automobile dizajnirani su za vožnju u srednjoeuropskim zimama. Osim identifikatora M + S, zimski specijalci kompanije General Tire također nose simbol pahuljice koja se može prikazati samo na zimskim gumama, koji su dokazali svoju podobnost na posebnom testu.

Two new winter tyres for use in Scandinavia

 

Grabber Arctic - nova terenska guma za ekstremne zime

Novi prošireni Grabber Arctic razvijen je za maksimalnu sigurnost u uvjetima arktičkih putova. To podrazumijeva sigurno kočenje na ledu i kratko vrijeme kočenja na snijegu, a tim za razvoj guma također se fokusirao na postizanje tihog rada, uz prateći porast udobnosti. Za kratko vrijeme kočenja na ledenim putovima koji su norma pri skandinavskim zimama, poseban klin je dizajniran kako bi se osigurala optimalna prianjanja na ledenim površinama putova, pružajući precizno bočno vođenje. Još kraća kočna udaljenost na putovima pod snijegom nego kod prethodnog modela olakšava velik broj rubova bloka i lajsni između ramenog dijela guma i središta gazećeg sloja. Sa svojim posebno dizajniranim lajsnama, guma može podnijeti velike količine snijega, što omogućava veću vuču sa površinom ceste. Kao rezultat toga, guma pruža visoku razinu prianjanja, što znači kratku kočnu udaljenost i dobru vuču prilikom pomicanja i ubrzavanja. Da bi se osigurao superiorni komfor, korištena je kompjuterizirana metoda za distribuciju vijaka preko površine gazećeg sloja; sprečavajući frekventne pikove, oni zadovoljavaju čak i stroge standarde Finske za emisiju buke. Grabber Arctic je dostupan za 15, 16 i 17-inčne felge pogodne za ugradnju na terence i xk4 modele; sve gume su odobrene za brzine do 190 km/h.

Altimax Arctic 12 - nova zimska guma za skandinavske uvjete

Sa novim Altimax Arctic 12, General Tire je dodao još jednog specijalistu za hladno vrijeme u svoj asortiman za uporabu na dalekom sjeveru. Njene šipke pružaju ovoj automobilskoj gumi odličnu opterećenost na ledu, a istovremeno pružaju dobro prianjanje za kratke udaljenosti kočenja. Da bi osigurali još bolju vuču na snježnim površinama, programeri guma uredili su velik broj rubova bloka i cijevi preko pune širine. Kao rezultat, guma se može učinkovito blokirati na putovima pokrivenima snijegom, podiže više snage pri odlasku i prenosi veću snagu kočenja. Posebna raspodjela šipki na blokovima gazećeg sloja nudi ne samo sigurno, visoko prianjanje, već i veoma nizak, ugodan šum gume / puta. Altimax Arctic 12 se proizvodi u 20 veličina za 13 do 17-inčne felge i odobren je za brzine do 190 km/h.

Snow Grabber, Altimax Winter Plus i Eurovan Winter - idealni za srednjoeuropske zime

 

Snow Grabber - zimski specijalist za terenska vozila

Snow Grabber je razvijen kako bi zadovoljio zahtjeve modernih terenaca europskih i azijskih proizvođača. To znači da postoje dodatni modeli opterećenja s većom nosivošću i da je veći centar gravitacije vozila ušao u obzir kada su ove gume razvijane. Snow Grabber je dizajniran za maksimalnu sigurnost u zimskim uvjetima vožnje i kombinira dobro bočno vođenje uz vrhunsku vuču. Kao rezultat toga, omogućava precizno rukovanje i kratku udaljenost kočenja, da ne spominjemo pravo zadovoljstvo vožnje na snijegu, na nježnom terenu izvan puta i na ledenim padinama. Osim standardne gume, postoji i verzija sa čavlima, a General Tire proizvodi ukupno 26 veličina. Snow Grabber je proizveden za 15 do 19-inčne felge s aspektom odnosa između 70 i 50 posto, a širine od 205 do 255 milimetara. Ovisno o njihovoj veličini, gume se odobravaju za brzine do 240 km/h.

 

Altimax Winter Plus - zimska sveobuhvatna guma

Altimax Plus je sveobuhvatna guma za zimsku uporabu na podkompaktnim automobilima do automobila srednjeg dometa. Sinusoidne lamele na blokovima gazećeg sloja donose velik broj griznih rubova, dok obodni i bočni žljebovi čine dodatnu opterećenost u zimskim uvjetima. Istovremeno osiguravaju i brzu evakuaciju vode iz kontaktnog krila. Ova zimska guma dostupna je u 24 veličine za 13 do 17-inčne felge s aspektom odnosa između 80 i 45 postotaka, širine pneumatika od 155 do 225 milimetara. Ovisno o verziji, Altimax Winter Plus gume su odobrene za brzine do 240 km/h.

 

Eurovan Winter - specijalist za hladno vrijeme za kombije

Sa Eurovanom Winter gumama, opseg General Tire sadrži prave zimske gume za kombije i laka komercijalna vozila. Njegov snažan blok gazećeg sloja s velikim brojem lajsni nudi dobru vuču i sigurno kočenje na snježnim putovima. Na vlažnim površinama gazeći sloj pruža široke, duboke žljebove za brže pomicanje vode iz kontaktne pločice - to omogućava veću otpornost acquaplaninga i kada putujete pravom linijom i prilikom skretanja. Snažni blokovi na ramenu gume, koji učinkovito prenose sile kočenja čak i na hladnom asfaltu, osiguravaju sigurnost prilikom kočenja na suhim putovima. Ova guma za kombi i komercijalna vozila dostupna je za 14 do 16-inčne felge širine od 185 do 235 milimetara. Ovisno o veličini, gume se odobravaju za brzine do 190 km/h.

 

Altimax Nordic - meka guma za Skandinaviju

Testirana Altimax Nordic meka guma koja ostaje posebno fleksibilna na hladnom pogodna je za vožnju u Skandinaviji, Rusiji i baltičkim zemljama. Sigurno prenosi dinamičke pogonske sile na sniježne i zaleđene putove čak i pri niskim temperaturama; Asimetrični uzorak gazećeg sloja sa velikim brojem lamela i rubova blokova omogućava visoku vuču, kratke udaljenosti kočenja i preciznu stabilnost smjera. Altimax Nordic je dizajniran za podkompaktna vozila do vozila srednjeg dometa. Dvije veličine u rangu od 12 artikala također su pogodne za ugradnju na laka komercijalna vozila. General Tire proizvodi ove zimske gume za 14 do 17-inčne felge s aspektom odnosa između 65 i 45 postotaka i u širinama od 175 do 225 milimetara. Ovisno o veličini, Altimax Nordic je odobren za brzine do 190 km/h.


Kontakt
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires

Continental AG l Tire Divison

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Od 1915. godine
General Tire. Continentalov brend