Ljetne gume kompanije General Tire: širok spektar veličina dostupnih za automobile, terenska vozila i kombije

Hanover, 3.4.2017

Brand General Tire nudi širok portfelj prilagođen europskom tržištu Sa dva modela ljetnih guma za automobile, šest modela za autoput i za teren za 4x4 i za terence, poseban model za laka komercijalna vozila i kombije, i novim gumama za sve sezone, brand može zadovoljiti praktički sve potrebe u pogledu guma. Jedan novi dodatak ove godine je Eurovan A / S 365, guma za sve sezone za laka komercijalna vozila i kombije.

Hanover, 3.4.2017. Ljetne gume proizvođača General Tire poznate su po svojoj ekonomičnosti, sigurnosti i robusnim performansama. Posljednjih godina europski proizvodi branda sa američkim nasljeđem prošli su kroz sveobuhvatne nadogradnje. Ove godine su dodane dvije nove terenske gume, što pruža dodatne dokaze o vodećoj stručnosti branda kao proizvođača 4x4 guma.

Eurovan A/S 365

Ove sezone, General Tire je zaokružio svoju sveobuhvatnu liniju guma novim modelom za laka komercijalna vozila i kombije. Novi Eurovan A / S 365 nudi sigurno rukovanje na mokrom i suhom asfaltu, kao i dobru dinamičku stabilnost na zimskim putovima. Da bi isporučio ovu performansu, oslanja se na uzorak gazećeg sloja sa zimskim crijevima za sigurno povezivanje s vlažnim putnim površinama i širokim žljebovima koji brzo rasipaju vodu. Brojni rubovi učinkovito se bore sa snijegom, a posebni "džepovi" zadržavaju snijeg kako bi se ostvarilo trenje između snijega. Kod vožnje na suhim putovima, široka rebra u centru gazećeg sloja stvaraju visoku stabilnost, a posebna ručna rebra pružaju efektivnu podršku gazećem sloju prilikom kretanja. Pri lansiranju tržišta, General Tire je imao 12 veličina dostupnih za felge od 15 i 16 inča.

Auto gume: Altimax Comfort i Altimax Sport

Altimax Comfort iz General Tire je namijenjen vozačima koji vrednuju posebno tihu i udobnu vožnju. U tom cilju, inženjeri razvoja u kompaniji General Tire su dizajnirali gazeći sloj sa blokovima koji ulaze u kontaktni poklopac u sekvenci, postigavši stabilan i prikladno nizak šum guma/puta. Istovremeno su čvrsto fokusirali na sigurnosne karakteristike guma: Altimax Comfort je temeljen na silikatnoj jedinici koja nudi mali otpor kotrljanja i napredni uzorak gazećeg sloja dizajniran da osigura siguran prijem na mokrim i suhim putovima. Njegov "veliki brat", Altimax Sport, dizajniran je specijalno sa preciznim rukovanjem i kratkim kočionim udaljenostima na vlažnim ili suhim putovima. Ima široke obodne žljebove i otvorene ramene blokove za brzu disperziju vode. Bočna čvrstoća i stabilnost gazećeg sloja omogućavaju precizno rukovanje za sigurnu vožnju, i to ne samo pri većim brzinama i na krivudavim putovima. General Tire se opredijelio za moderno sito gazećeg sloja koje ne samo da osigurava visok prijem pri vlazi, već i smanjuje otpor kotrljanja.

Altimax A / S 365 - auto-guma za sve sezone

Novi Altimax A / S 365 je guma za sve sezone za europske zahtjeve. Američki brand guma, koji u Americi ima dugu povijest razvijanja visokih performansi guma za cijelu godinu, dolazi sa dobrim spojem sigurnosnih karakteristika u ljetnom i zimskom razdoblju. Stabilni blokovi ramena pružaju dobar prijenos uzdužnog držanja pri kretanju i kočenju. Široki obodni i bočni žljebovi omogućavaju brzu evakuaciju vode iz kontaktnog dijela kada vozite po mokrom. A za sigurnu zimsku vožnju, novi Altimax A / S 365 posjeduje blokove u obliku slova V koji su u središtu gazećeg sloja, posebno dizajnirani za cjelodnevnu uporabu i sa sinusoidnim mustrama koje imaju veliki broj griznih rubova.

Pet naprednih guma za terenska vozila

General Tire ide u novu sezonu ne samo sa jednom, već sa dvije nove terenske gume. Zajedno sa novim Grabber X3 koji se također može nositi sa teškim terenom, novi grabber AT3 za mješovitu uporabu na terenu i izvan terena također se pridružio portfelju marke. Oba modela karakteriziraju robusne karakteristike i visoki tlak koji zahtijeva njihova primjena. Za Grabber X3 inženjeri razvoja u kompaniji General Tire daju odnos od 20/80 posto na putu, dok je za Grabber AT3 odnos 50/50. Sa ove dvije nove gume, General Tire, bogat tradicijom američke baštine, nudi nova rješenja u svom ključnom segmentu terena za ljubitelje terenske vožnje, kao i za profesionalce u sektoru građevinarstva, poljoprivrede i šumarstva koji očekuju maksimalnu mobilnost čak i u najtežim uvjetima.


Napredni dizajn gazećeg sloja novog Grabber HTS60 sa svojim blokovima i cijevima nudi velik broj rubova za pouzdano povezivanje s površinom puta, također u vlažnim uvjetima. Kombinacija je dizajnirana da osigura da guma ima dobar čip i smanji otpor kod uporabe na terenu. Da bi se osigurala udobna vožnja i niska razina buke, guma ima profil gazećeg sloja koji nudi vrlo učinkovito smanjenje šuma.

 

 Kod Grabber GT, specijalac za gume 4x4 General Tire je izradio model na autoputu posebno dizajniran tako da zadovolji zahtjeve postavljene za terenska vozila i 4WD vozila. Njegove glavne prednosti su velika sigurnost pri kočenju na vlažnim i suhim putovima, precizno rukovanje i sigurne karakteristike acquaplaninga. Kao rezultat toga, uz Grabber GT drugi terenski / 4x4 specijalist se pridružio portalu General Tire, kombinirajući sigurno rukovanje na putu s dobrim voznim sposobnostima za sve terene. Ova robusna guma sa svojim upečatljivim dizajnom gazećeg sloja sa blokovima postavljenim u različitim kutovima i robusnim ramenim sekcijama, dizajnirana je tako da se izbori sa težim terenom. Specijalni sloj gazećeg sloja pomaže u sprječavanju izbacivanja kamenja i osigurava veću otpornost na punkture ili rezove.

Eurovan 2 - specijalist za prijevoz

Sa Eurovanom 2, opseg General Tire uključuje i robusni performer za laka komercijalna vozila i kombije. Pri vlažnom vremenu, njegova tri široka obodna drenažna žlijeba zauzimaju veliku količinu vode i usmjeravaju je daleko od kontaktnog dijela gume kroz široke kanale u vanjskim blokovima gazećeg sloja. Kako su suprotni žljebovi između vanjskih blokova gazećeg sloja zamagljeni, buka guma / puta ostaje prikladno niska jer se izbjegavaju vrhunci frekvencije. Precizne smjerne stabilnosti i kratke udaljenosti za kočenje osigurane su širokim, čvrstim redovima blokova gazećeg sloja u centru guma koji omogućavaju efektivan prijenos obodnih i bočnih sila na putu. Eurovan 2 duguje svoju posebnu robusnost i dodatnom sloju gume na bočnoj strani, osiguravajući da česti kontakt sa rubnikom na kojem se nalaze vozila za isporuku ne nanosi štetu gumi.

Kontakt
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires

Continental AG l Tire Divison

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Od 1915. godine
General Tire. Continentalov brend