General Tire dobavlja gume za Mercedes-Benz G klasu

Hanover, listopad 2017.

Mercedes G 300 bit će opremljen gumama General Tire Grabber AT² odmah u tvornici u Grazu

  • Mercedes G 300 bit će opremljen gumama General Tire Grabber AT² odmah u tvornici u Grazu
  • Mercedes G 300 bit će opremljen gumama General Tire Grabber AT² odmah u tvornici u Grazu

Hanover, listopad 2017. Marka General Tire sa svojim američkim nasljedstvom odsad će opremati gumama Mercedes-Benz G klasu. Njemački proizvođač automobila odobrio je Grabber AT² za sve terene u veličini LT 265/75 R 16 za opremanje G klase. Budući da su ove gume odobrene za korištenje kao originalna oprema, također ih se može naručiti za zamjenu preko Mercedesovih distributera.

 

Mercedes-Benz G klasa jedno je od najpoznatijih i najmoćnijih terenskih vozila pa se stoga mnogo očekuje od njegovih guma: maksimalno prianjanje na šljunku, pijesku i blatu, sigurnost u upravljanju na cesti, kao i jako otporne radne značajke, i na cesti i na terenu. „Za marku General Tire ovo je odobrenje vrlo posebno priznanje kvalitete“, izjavio je Matthias Bartz, direktor poslovnog razvoja za General Tire u regiji EMEA. „Mercedes-Benz nedvojbeno visoko postavlja ljestvicu u smislu zahtjeva za gume, bilo u originalnoj opremi, bilo u zamjenskom sektoru. Kao tvrtka s ponosnim nasljedstvom u proizvodnji guma za 4 x 4, nudimo više od stotinu godina iskustva u proizvodnji otpornih guma s odličnim prianjanjem, čiji je standard kvalitete uspio zadiviti jednog od vodećih europskih proizvođača terenskih vozila.“

 

Grabber AT² dokazuje svoje snage na standardnim i neuređenim cestama, kao i u terenskoj uporabi. Visokoizdržljiva mješavina gume razvijena je s mišlju na ove tri primjene. Gaz s pet kružnih ureza, u koje ulaze snažni blokovi gaznog sloja, nudi maksimalno prianjanje i nisku razinu buke. Istovremeno je osmišljen tako da zajamči da Grabber AT² također može osigurati veliko trenje na grubom terenu. Ojačani blokovi gaznog sloja osiguravaju stabilno upravljanje i visoku kilometražu, posebice na ramenu gume koja je pod najvećim opterećenjem pri skretanju. Usprkos velikoj dubini gaza od 13,5 mm, nova mješavina koja sačinjava gazni sloj omogućuje veliku otpornost na štetu na površinama s oštrim rubovima. Izrada u tri sloja i jako otporni postranični zidovi čine ove gume sigurnim i izdržljivim pomoćnicima, čak i na jako kamenitom terenu.

Kontakt
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires
Continental Reifen Deutschland GmbH

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Od 1915. godine
General Tire. Continentalov brend