General Tire lansira dvije nove zimske gume

Hanover, novembar 2016.

Zimske gume za automobile i terenska vozila, dva nova modela pridružila su se asortimanu za ekstremne zime.

Hanover, novembar 2016. General Tire je proširio svoj asortiman zimskih guma za automobile i terenska vozila u Evropi. Sada je dostupno pet različitih modela. Dva noviteta, Grabber Arctic za terence i Altimax Arctic 12 za automobile, opremljena su zupcima i namijenjena su za upotrebu u Skandinaviji. Altimax Nordic mehka guma je još jedan specijalista za daleki sjever. Čak i bez žljebova pruža visok nivo sigurnosti pri vožnji u zimskim skandinavskim uslovima. Snow Grabber za terence i Altimax Winter Plus za automobile dizajnirani su za vožnju u srednjoevropskim zimama. Pored identifikatora M + S, zimski specijalci i kompanije General Tire također nose simbol pahuljice koja se može prikazati samo na zimskim pneumaticima, koji su dokazali svoju podobnost na posebnom testu.

Two new winter tyres for use in Scandinavia

 

Grabber Arctic - nova terenska guma za ekstremne zime

Novi prošireni Grabber Arctic razvijen je za maksimalnu sigurnost u uslovima arktičkih puteva. To podrazumijeva sigurno kočenje na ledu i kratko vrijeme kočenja na snijegu, a tim za razvoj pneumatika se također fokusirao na postizanje tihog rada, uz prateći porast udobnosti. Za kratko vrijeme kočenja na ledenim putevima koji su norma pri skandinavskim zimama, poseban klin je dizajniran kako bi se osigurala optimalna prianjanja na ledenim površinama puteva, pružajući precizno bočno vođenje. Još kraća kočna rastojanja na putevima pod snijegom nego kod prethodnog modela olakšavaju veliki broj ivica bloka i lajsni između ramenog dijela guma i centra gazećeg sloja. Sa svojim specijalno dizajniranim lajsnama, guma može podnijeti velike količine snijega, što omogućava veću vuču sa površinom ceste. Kao rezultat toga, pneumatik pruža visok nivo prianjanja što znači kratko kočno rastojanje i dobru vuču prilikom pomjeranja i ubrzavanja. Da bi se obezbijedio superiorni komfor, korištena je kompjuterizovana metoda za distribuciju vijaka preko površine gazećeg sloja; sprečavajući frekventne pikove, oni zadovoljavaju čak i stroge standarde Finske za emisiju buke. Grabber Arctic je dostupan za 15, 16 i 17-inčne felge pogodne za ugradnju na terence i xk4 modele; sve gume su odobrene za brzine do 190 km / h.

Altimax Arctic 12 - nova zimska guma za skandinavske uslove

Sa novim Altimax Arctic 12, General Tire je dodao još jednog specijalistu za hladno vrijeme u svoj asortiman za upotrebu na dalekom sjeveru. Njene šipke pružaju ovoj automobilskoj gumi odličnu opterećenost na ledu, a istovremeno pružaju dobro prianjanje za kratka rastojanja kočenja. Da bi obezbijedili još bolju vuču na snježnim površinama, programeri pneumatika su uredili veliki broj ivica bloka i cijevi preko pune širine. Kao rezultat, pneumatik može efikasno da se blokira na putevima pokrivenim snijegom, podiže više snage pri odlasku i prenosi veću snagu kočenja. Posebna raspodjela šipki na blokovima gazećeg sloja nudi ne samo sigurno, visoko prianjanje, već i veoma nizak, ugodni šum pneumatika / puta. Altimax Arctic 12 se proizvodi u 20 veličina za 13 do 17-inčne felge i odobren je za brzine do 190 km / h.

Snow Grabber, Altimax Winter Plus i Eurovan Winter - idealni za srednjeevropske zime

 

Snow Grabber - zimski specijalista za terenska vozila

Snow Grabber je razvijen kako bi zadovoljio zahtjeve modernih terenaca evropskih i azijskih proizvođača. To znači da postoje dodatni modeli opterećenja sa većom nosivošću i da je veći centar gravitacije vozila ušao u obzir kada su ove gume razvijane. Snow Grabber je dizajniran za maksimalnu sigurnost u zimskim uslovima vožnje i kombinuje dobro bočno vođenje uz vrhunsku vuču. Kao rezultat toga, omogućava precizno rukovanje i kratko rastojanje kočenja, da ne pominjemo pravo zadovoljstvo vožnje na snijegu, na nježnom terenu van puta i na ledenim padinama. Pored standardne gume, postoji i verzija sa ekserima, a General Tire proizvodi ukupno 26 veličina. Snow Grabber je proizveden za 15 do 19-inčne felge s aspektom odnosa između 70 i 50 posto, a širine od 205 do 255 milimetara. U zavisnosti od njihove veličine, gume se odobravaju za brzine do 240 km / h

 

Altimax Winter Plus - zimska sveobuhvatna guma

Altimax Plus je sveobuhvatna guma za zimsku upotrebu na podkompaktnim automobilima do automobila srednjeg dometa. Sinusoidne lamele na blokovima gazećeg sloja donose veliki broj griznih ivica dok obodni i bočni žljebovi čine dodatnu opterećenost u zimskim uslovima. Istovremeno obezbjeđuju i brzu evakuaciju vode iz kontaktnog krila. Ova zimska guma dostupna je u 24 veličine za 13 do 17-inčne felge s aspektom odnosa između 80 i 45 procenata, širine pneumatika od 155 do 225 milimetara. U zavisnosti od verzije, Altimax Winter Plus gume su odobrene za brzine do 240 km / h.

 

Eurovan Winter - specijalista za hladno vrijeme za kombije

Sa Eurovanom Winter gumama, opseg General Tire sadrži prave zimske gume za kombije i lahka komercijalna vozila. Njegov snažan blok gazećeg sloja sa velikim brojem lajsni nudi dobru vuču i sigurno kočenje na snježnim putevima. Na vlažnim površinama, gazeći sloj pruža široke, duboke žljebove za brže pomicanje vode iz kontaktne pločice - to omogućava veću otpornost akvaplaninga i kada putujete pravom linijom i prilikom skretanja. Snažni blokovi na ramenu gume, koji efikasno prenose sile kočenja čak i na hladnom asfaltu, obezbjeđuju sigurnost prilikom kočenja na suhim putevima. Ova guma za kombi i komercijalna vozila dostupna je za 14 do 16-inčne felge širine od 185 do 235 milimetara. U zavisnosti od veličine, gume se odobravaju za brzine do 190 km / h.

 

Altimax Nordic - mehka guma za Skandinaviju

Testirana Altimax Nordic mehka guma koja ostaje posebno fleksibilna na hladnom je pogodna za vožnju u Skandinaviji, Rusiji i baltičkim državama. Sigurno prenosi dinamične pogonske sile na snježne i zaleđene puteve čak i pri niskim temperaturama; Asimetrični dezen gazećeg sloja sa velikim brojem lamela i ivica blokova omogućava visoku vuču, kratka odstojanja kočenja i preciznu stabilnost smjera. Altimax Nordic je dizajniran za podkompaktna vozila do vozila srednjeg dometa. Dvije veličine u rangu od 12 artikala su također pogodne za ugradnju na lahka komercijalna vozila. General Tire proizvodi ove zimske gume za 14 do 17-inčne felge s aspektom odnosa između 65 i 45 procenata i u širinama od 175 do 225 milimetara. U zavisnosti od veličine, Altimax Nordic je odobren za brzine do 190 km / h.


Kontakt
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires

Continental AG l Tire Divison

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Od 1915. godine
General Tire. Continentalov brend