Ljetne gume kompanije General Tire: širok spektar veličina dostupnih za automobile, terenska vozila i kombije

Hanover, 3.4.2017.

Brend General Tire nudi širok portfolio prilagođen evropskom tržištu Sa dva modela ljetnih pneumatika za automobile, šest modela za autoput i za teren za 4x4 i za terence, poseban model za lahka komercijalna vozila i kombije, i novim gumama za sve sezone, brend može zadovoljiti praktično sve potrebe u pogledu guma. Jedan novi dodatak ove godine je Eurovan A / S 365, guma za sve lahke sezone za lahka komercijalna vozila i kombije.

Hanover, 3.4.2017. Ljetne gume proizvođača General Tire poznate su po svojoj ekonomičnosti, sigurnosti i robusnim performansama. Posljednjih godina evropski proizvodi brenda sa američkim naslijeđem prošli su kroz sveobuhvatne nadogradnje. Ove godine su dodate dvije nove terenske gume, što pruža dodatne dokaze o vodećoj stručnosti brenda kao proizvođača 4x4 guma.

Eurovan A/S 365

Ove sezone, General Tire je zaokružio svoju sveobuhvatnu liniju guma novim modelom za lahka komercijalna vozila i kombije. Novi Eurovan A / S 365 nudi sigurno rukovanje na mokrom i suhom asfaltu, kao i dobru dinamičku stabilnost na zimskim putevima. Da bi isporučio ovu performansu, oslanja se na dezen gazećeg sloja sa zimskim crijevima za sigurno povezivanje sa vlažnim putnim površinama i širokim žljebovima koji brzo rasipaju vodu. Brojne ivice efikasno se bore sa snijegom, a posebni "džepovi" zadržavaju snijeg kako bi se ostvarilo trenje između snijega. Kod vožnje na suhim putevima, široka rebra u centru gazećeg sloja stvaraju visoku stabilnost, a posebna ručna rebra pružaju efektivnu podršku gazećem sloju prilikom kretanja. Pri lansiranju tržišta, General Tire je imao 12 veličina dostupnih za felge od 15 i 16 inča.

Auto gume: Altimax Comfort i Altimax Sport

Altimax Comfort iz General Tire je namijenjen vozačima koji vrednuju posebno tihu i udobnu vožnju. U tom cilju, inženjeri razvoja u kompaniji General Tire su dizajnirali gazeći sloj sa blokovima koji ulaze u kontaktni poklopac u sekvenci, postigavši stabilan i prikladno nizak šum guma/puta. Istovremeno su se čvrsto fokusirali na sigurnosne karakteristike pneumatika: Altimax Comfort je zasnovan na silikatnoj jedinici koja nudi mali otpor kotrljanja i napredni dezen gazećeg sloja dizajniran da obezbijedi siguran prijem na mokrim i suhim putevima. Njegov "veliki brat", Altimax Sport, dizajniran je specijalno sa preciznim rukovanjem i kratkim kočionim rastojanjima na vlažnim ili suhim putevima. Ima široke obodne žljebove i otvorene ramene blokove za brzu disperziju vode. Bočna čvrstoća i stabilnost gazećeg sloja omogućavaju precizno rukovanje za bezbjednu vožnju, i to ne samo pri većim brzinama i na krivudavim putevima. General Tire se opredijelio za moderno sito gazećeg sloja koje ne samo da osigurava visok prijem pri vlazi, već i smanjuje otpor kotrljanja.

Altimax A / S 365 - auto-guma za sve sezone

Novi Altimax A / S 365 je guma za sve sezone za evropske zahtjeve. Američki brand pneumatika, koji u Americi ima dugu istoriju razvijanja visokih performansi guma za cijelu godinu, dolazi sa dobrim spojem sigurnosnih karakteristika u ljetnjem i zimskom periodu. Stabilni blokovi ramena pružaju dobar prenos uzdužnog držanja pri kretanju i kočenju. Široki obodni i bočni žljebovi omogućavaju brzu evakuaciju vode iz kontaktnog dijela kada vozite po mokrom. A za bezbjednu zimsku vožnju, novi Altimax A / S 365 posjeduje blokove u obliku V koji su u centru gazećeg sloja, posebno dizajnirani za cjelodnevnu upotrebu i sa sinusoidnim mustrama koje imaju veliki broj griznih ivica.

Pet naprednih guma za terenska vozila

General Tire ide u novu sezonu ne samo sa jednom, već sa dvije nove terenske gume. Zajedno sa novim Grabber X3 koji također može da se nosi sa teškim terenom, novi grabber AT3 za mješovitu upotrebu na terenu i van terena također se pridružio portfoliju marke. Oba modela karakterišu robusne karakteristike i visoki pritisak koji zahtijeva njihova primjena. Za Grabber X3 inženjeri razvoja u kompaniji General Tire daju odnos od 20/80 odsto na putu, dok je za Grabber AT3 odnos 50/50. Sa ove dvije nove gume, General Tire, bogat tradicijom američke baštine, nudi nova rješenja u svom ključnom segmentu terena za ljubitelje terenske vožnje, kao i za profesionalce u sektoru građevinarstva, poljoprivrede i šumarstva koji očekuju maksimalnu mobilnost čak i u najtežim uslovima


Napredni dizajn gazećeg sloja novog Grabber HTS60 sa svojim blokovima i cijevima nudi veliki broj ivica za pouzdano povezivanje sa površinom puta, također u vlažnim uslovima. Kombinacija je dizajnirana da obezbijedi da pneumatik ima dobar čip i smanji otpor kod upotrebe na terenu. Da bi se osigurala udobna vožnja i nizak nivo buke, guma ima profil gazećeg sloja koji nudi vrlo efikasno smanjenje šuma.

 

 Kod Grabber GT, specijalac za pneumatike 4x4 General Tire je izradio model na autoputu specijalno dizajniran tako da zadovolji zahtjeve postavljene za terenska vozila i 4WD vozila. Njegove glavne prednosti su velika sigurnost pri kočenju na vlažnim i suhim putevima, precizno rukovanje i sigurne karakteristike akvaplaninga. Kao rezultat toga, uz Grabber GT drugi terenski / 4x4 specijalista se pridružio portalu General Tire, kombinujući sigurno rukovanje na putu sa dobrim voznim sposobnostima za sve terene. Ova robusna guma sa svojim upečatljivim dizajnom gazećeg sloja sa blokovima postavljenim u različitim uglovima i robusnim ramenim sekcijama, dizajnirana je tako da se izbori sa težim terenom. Specijalni sloj gazećeg sloja pomaže u sprečavanju izbacivanja kamenja i obezbjeđuje veću otpornost na punkture ili rezove.

Eurovan 2 - specijalista za transport

Sa Eurovanom 2, opseg General Tire uključuje i robusni performer za lahka komercijalna vozila i kombije. Na vlažnom vremenu, njegova tri široka obodna drenažna žljeba zauzimaju veliku količinu vode i usmjeravaju je daleko od kontaktnog dijela gume kroz široke kanale u spoljnim blokovima gazećeg sloja. Kako su suprotni žljebovi između spoljašnjih blokova gazećeg sloja zamagljeni, buka pneumatika / puta ostaje prikladno niska jer se izbjegavaju vrhunci frekvencije. Precizne smjerne stabilnosti i kratke udaljenosti za kočenje obezbijeđene su širokim, čvrstim redovima blokova gazećeg sloja u centru pneumatika koji omogućavaju efektivan prenos obodnih i bočnih sila na putu. Eurovan 2 duguje svoju posebnu robusnost i dodatnom sloju gume na bočnoj strani, osiguravajući da česti kontakt sa ivičnjakom na kojem se nalaze vozila za isporuku ne nanosi štetu pneumatiku.

Kontakt
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires

Continental AG l Tire Divison

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Od 1915. godine
General Tire. Continentalov brend