General Tire isporučuje gume za Mercedes-Benz G-Klase

Hanover, oktobar 2017.

Mercedes G 300 bi trebalo da bude opremljen General Tire Grabber-om AT² u fabrici u Gracu

  • Mercedes G 300 bi trebalo da bude opremljen General Tire Grabber-om AT² u fabrici u Gracu
  • Guma isporučuje snažan pihvat van kolovoza i sigurno rukovanje na kolovozu 

Hanover, oktobar 2017. Sa trenutnim dejstvom, brend General Tire sa svojim američkim nasljeđem će isporučivati gume za Mercedes-Benz G-Klase. Njemački proizvođač automobila nedavno je odobrio Grabber AT² za sve terene veličine LT 265/75 R 16 za ugradnju u G-Klasu. I pošto su ove gume odobrene za upotrebu kao originalna oprema, sada se mogu naručiti i preko prodavaca Mercedesa na zamjenskom tržištu.

 

Mercedes-Benz G-Klasa je jedno od najpoznatijih i najsnažnijih terenskih vozila, tako da se od njegovih pneumatika očekuje mnogo: maksimalni opseg na kamenom, pjeskovitom i blatnjavom tlu, sigurno upravljanje na putu i ​​veoma robusne performanse na kolovozu i ​​van njega. "Za brend General Tire ovo odobrenje je vrlo poseban pečat kvaliteta", kaže Matthias Bartz, menadžer za razvoj poslovanja za region EMEA. "Mercedes-Benz neizostavno postavlja visok standard u smislu zahtjeva guma u ​​originalnoj opremi i sektorima zamjene. Kao kompanija sa ponosnim nasljeđem u proizvodnji 4x4 guma, donosimo više od jednogodišnjeg iskustva u razvoju robusnih guma sa snažnim prihvatom, čiji je standard kvaliteta sada impresionirao i jedan od vodećih evropskih proizvođača terenskih vozila. "

 

Grabber AT² pokazuje svoje prednosti na redovnim i neizrađenm putevima kao i na terenu: Njegova izuzetno izdržljiva gumena masa razvijena je sa sve tri ove primjene na umu. Gazeći sloj sa pet obodnih žljebova, u koji jaki blokovi gazećeg sloja sprečavaju prodiranje, pružaju maksimalan prihvat i nizak nivo buke. Istovremeno je osmišljen tako da obezbijedi da Grabber AT² takođe može pružiti snažnu vuču na grubom terenu. Ojačani blokovi gazećeg sloja omogućavaju stabilno upravljanje i obezbjeđuju veliku kilometražu, naročito u ramenu gume koje nosi najveći teret u upravljačkim manevrima. Uprkos velikoj dubini gazećeg sloja od 13,5 mm, nova masa gazećeg sloja daje mu jaku otpornost na oštećenja na oštrim ivicama. Njegova trostruka konstrukcija i vrlo robusne bočne strane čine ovaj pneumatik sigurnim i izdržljivim čak i na grubom kamenom terenu.

Kontakt
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires
Continental Reifen Deutschland GmbH

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Od 1915. godine
General Tire. Continentalov brend