General Tire lansira dve nove zimske gume

Hanover, novembar 2016

Zimske gume za automobile i terenska vozila – dva nova modela pridružila su se asortimanu za ekstremne zime.

Hanover, novembar 2016. General Tire je proširio svoj asortiman zimskih guma za automobile i terenska vozila u Evropi. Sada je dostupno pet različitih modela. Dva noviteta, Grabber Arctic za terence i Altimax Arctic 12 za automobile, opremljena su zupcima i namenjena su za upotrebu u Skandinaviji. Altimax Nordic meka guma je još jedan specijalista za daleki sever. Čak i bez žlebova pruža visok nivo sigurnosti pri vožnji u zimskim skandinavskim uslovima. Snow Grabber za terence i Altimax Winter Plus za automobile dizajnirani su za vožnju u srednjoevropskim zimama. Pored identifikatora M + S, zimski specijalci ikompanije General Tire takođe nose simbol pahuljice, što se može prikazati samo na zimskim pneumaticima, koji su dokazali svoju podobnost na posebnom testu.

Two new winter tyres for use in Scandinavia

 

Grabber Arctic – nova terenska guma za ekstremne zime

Novi prošireni Grabber Arctic razvijen je za maksimalnu sigurnost u uslovima arktičkih puteva. To podrazumeva sigurno kočenje na ledu i kratko vreme kočenja na snegu, a tim za razvoj pneumatika takođe se fokusirao na postizanje tihog rada, uz prateći porast udobnosti. Za kratko vreme kočenja na ledenim putevima, koji su stalna karakteristika na skandinavskim zimama, poseban klin je dizajniran kako bi se osigurala optimalna prianjanja na ledenim površinama puteva, pružajući precizno bočno vođenje. Veliki broj ivica bloka i lajsni između ramenog dela guma i centra gazećeg sloja olakšavaju još kraća kočna rastojanja na putevima pod snegom nego kod prethodnog modela. Sa svojim specijalno dizajniranim lajsnama, guma može podneti velike količine snega, što omogućava veću vuču sa površinom ceste. Kao rezultat toga, pneumatik pruža visok nivo prianjanja, što znači kratko kočno rastojanje i dobru vuču prilikom pomeranja i ubrzavanja. Da bi se obezbedio superiorni komfor, korišćena je kompjuterizovana metoda za distribuciju vijaka preko površine gazećeg sloja; sprečavajući frekventne pikove, oni zadovoljavaju čak i stroge standarde Finske za emisiju buke. Grabber Arctic je dostupan za 15, 16 i 17-inčne felne pogodne za ugradnju na terence i xk4 modele; sve gume su odobrene za brzine do 190 km/h.

Altimax Arctic 12 – nova zimska guma za skandinavske uslove

Sa novim Altimax Arctic 12, General Tire je dodao još jednog specijalistu za hladno vreme u svoj asortiman za upotrebu na dalekom severu. Njene šipke pružaju ovoj automobilskoj gumi odličnu opterećenost na ledu, a istovremeno pružaju dobro prianjanje za kratka rastojanja kočenja. Da bi obezbedili još bolju vuču na snežnim površinama, programeri pneumatika uredili su veliki broj ivica bloka i cevi preko pune širine. Kao rezultat, pneumatik može efikasno da se blokira na putevima pokrivenim snegom, podiže više snage pri odlasku i prenosi veću snagu kočenja. Posebna raspodela šipki na blokovima gazećeg sloja nudi ne samo sigurno visoko prianjanje već i veoma nizak, ugodni šum pneumatika/ puta. Altimax Arctic 12 se proizvodi u 20 veličina za 13 do 17-inčne felne i odobren je za brzine do 190 km/h.

Snow Grabber, Altimax Winter Plus i Eurovan Winter – idealni za srednjoevropske zime 

Snow Grabber – zimski specijalista za terenska vozila

Snow Grabber je razvijen kako bi zadovoljio zahteve modernih terenaca evropskih i azijskih proizvođača. To znači da postoje dodatni modeli opterećenja sa većom nosivošću i da je veći centar gravitacije vozila ušao u obzir kada su ove gume razvijane. Snow Grabber je dizajniran za maksimalnu sigurnost u zimskim uslovima vožnje i kombinuje dobro bočno vođenje uz vrhunsku vuču. Kao rezultat toga, omogućava precizno rukovanje i kratko rastojanje kočenja, da ne pominjemo pravo zadovoljstvo vožnje na snegu, na nežnom terenu van puta i na ledenim padinama. Pored standardne gume, postoji i verzija sa ekserima, a General Tire proizvodi ukupno 26 veličina. Snow Grabber je proizveden za 15 do 19-inčne felne sa aspektom odnosa između 70 i 50 posto, a širine od 205 do 255 milimetara. U zavisnosti od njihove veličine, gume se odobravaju za brzine do 240 km/h.

 

Altimax Winter Plus – zimska sveobuhvatna guma

Altimax Plus je sveobuhvatna guma za zimsku upotrebu na potkompaktnim automobilima do automobila srednjeg dometa. Sinusoidne lamele na blokovima gazećeg sloja donose veliki broj griznih ivica dok obodni i bočni žlebovi čine dodatnu opterećenost u zimskim uslovima. Istovremeno obezbeđuju i brzu evakuaciju vode iz kontaktnog krila. Ova zimska guma dostupna je u 24 veličine za 13 do 17-inčne felne sa aspektom odnosa između 80 i 45 procenata, širine pneumatika od 155 do 225 milimetara. U zavisnosti od verzije, Altimax Winter Plus gume su odobrene za brzine do 240 km/h.

 

Eurovan Winter – specijalista za hladno vreme za kombije

Sa Eurovan Winter gumama, opseg General Tire sadrži prave zimske gume za kombije i laka komercijalna vozila. Njegov snažan blok gazećeg sloja sa velikim brojem lajsni nudi dobru vuču i sigurno kočenje na snežnim putevima. Na vlažnim površinama, gazeći sloj pruža široke, duboke žlebove za brže pomicanje vode iz kontaktne pločice – to omogućava veću otpornost akvaplaninga i kada putujete pravom linijom i prilikom skretanja. Snažni blokovi na ramenu gume, koji efikasno prenose sile kočenja čak i na hladnom asfaltu, obezbeđuju sigurnost prilikom kočenja na suvim putevima. Ova guma za kombi i komercijalna vozila dostupna je za felne 14 do 16-inčne širine od 185 do 235 milimetara. U zavisnosti od veličine, gume se odobravaju za brzine do 190 km/h.

 

Altimax Nordic – meka guma za Skandinaviju

Testirana Altimax Nordic meka guma koja ostaje posebno fleksibilna na hladnom pogodna je za vožnju u Skandinaviji, Rusiji i baltičkim državama. Sigurno prenosi dinamične pogonske sile na snežne i zaleđene puteve čak i pri niskim temperaturama; asimetrični dezen gazećeg sloja sa velikim brojem lamela i ivica blokova omogućava visoku vuču, kratka odstojanja kočenja i preciznu stabilnost smera. Altimax Nordic je dizajniran za potkompaktna vozila do vozila srednjeg dometa. Dve veličine u rangu od 12 artikala su takođe pogodne za ugradnju na laka komercijalna vozila. General Tire proizvodi ove zimske gume za 14 do 17-inčne felne s aspektom odnosa između 65 i 45 procenata i u širinama od 175 do 225 milimetara. U zavisnosti od veličine, Altimax Nordic je odobren za brzine do 190 km/h.


Kontakt
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires

Continental AG l Tire Divison

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Od 1915. godine
General Tire. Continentalov brend