Letnje gume kompanije General Tire: širok spektar veličina dostupnih za automobile, terenska vozila i kombije

Hanover, 3.4.2017

Sa dva modela letnjih pneumatika za automobile, šest modela za auto-put i za teren za 4x4 i za terence, poseban model za laka komercijalna vozila i kombije, i novim gumama za sve sezone, brend može zadovoljiti praktično sve potrebe u pogledu guma. Jedan novi dodatak ove godine je Eurovan A/S 365, guma za sve sezone za laka komercijalna vozila i kombije.

Hanover, 3.4.2017. Letnje gume proizvođača General Tire poznate su po svojoj ekonomičnosti, sigurnosti i robusnim karakteristikama. Poslednjih godina evropski proizvodi brenda sa američkim nasleđem prošli su kroz sveobuhvatne nadogradnje. Ove godine su dodate dve nove terenske gume, što pruža dodatne dokaze o vodećoj stručnosti brenda kao proizvođača 4x4 guma.

Eurovan A/S 365

Ove sezone, General Tire je zaokružio svoju sveobuhvatnu liniju guma novim modelom za laka komercijalna vozila i kombije. Novi Eurovan A/S 365 nudi sigurno rukovanje na mokrom i suvom asfaltu, kao i dobru dinamičku stabilnost na zimskim putevima. Da bi dostigao ovu karakteristiku, oslanja se na dezen gazećeg sloja sa zimskim crevima za sigurno povezivanje sa vlažnim putnim površinama i širokim žlebovima koji brzo rasipaju vodu. Brojne ivice efikasno se bore sa snegom, a posebni ,,džepovi" zadržavaju sneg kako bi se ostvarilo trenje između snega. Pri vožnji na suvim putevima, široka rebra u centru gazećeg sloja stvaraju visoku stabilnost, a posebna ručna rebra pružaju efektivnu podršku gazećem sloju prilikom kretanja. Tokom lansiranja na tržište, General Tire je imao 12 veličina dostupnih za felne od 15 i 16 inča.

Auto-gume: Altimax Comfort i Altimax Sport

Altimax Comfort iz kompanije General Tire namenjen je vozačima koji vrednuju posebno tihu i udobnu vožnju. U tom cilju, inženjeri razvoja u kompaniji General Tire dizajnirali su gazeći sloj sa blokovima koji ulaze u kontaktni poklopac u sekvenci, postigavši stabilan i prikladno nizak šum guma/puta. Istovremeno su se čvrsto fokusirali na sigurnosne karakteristike pneumatika: Altimax Comfort zasnovan je na silikatnoj jedinici, koja nudi mali otpor kotrljanja i napredni dezen gazećeg sloja, dizajniran da obezbedi siguran prijem na mokrim i suvim putevima. Njegov ,,veliki brat", Altimax Sport, dizajniran je specijalno sa preciznim rukovanjem i kratkim kočionim rastojanjima na vlažnim ili suvim putevima. Ima široke obodne žlebove i otvorene ramene blokove za brzu disperziju vode. Bočna čvrstoća i stabilnost gazećeg sloja omogućavaju precizno rukovanje za bezbednu vožnju, i to ne samo pri većim brzinama i na krivudavim putevima. General Tire opredelio se za moderno sito gazećeg sloja, koje ne samo da osigurava visok prijem pri vlazi već i smanjuje otpor kotrljanja.

Altimax A/S 365 – auto-guma za sve sezone

Novi Altimax A/S 365 je guma za sve sezone za evropske zahteve. Američki brand pneumatika, koji u Americi ima dugu istoriju razvijanja visokih karakteristika guma za celu godinu, dolazi sa dobrim spojem sigurnosnih karakteristika u letnjem i zimskom periodu. Stabilni blokovi ramena pružaju dobar prenos uzdužnog držanja pri kretanju i kočenju. Široki obodni i bočni žlebovi omogućavaju brzu evakuaciju vode iz kontaktnog dela kada vozite po mokrom. A za bezbednu zimsku vožnju, novi Altimax A/S 365 poseduje blokove u obliku V, koji su u centru gazećeg sloja, posebno dizajnirani za celodnevnu upotrebu i sa sinusoidnim mustrama koje imaju veliki broj griznih ivica.

Pet naprednih guma za terenska vozila

General Tire ide u novu sezonu ne samo sa jednom već sa dve nove terenske gume. Zajedno sa novim Grabber X3 koji takođe može da se nosi sa teškim terenom, novi grabber AT3 za mešovitu upotrebu na terenu i van terena takođe se pridružio portfoliju marke. Oba modela karakterišu robusne karakteristike i visoki pritisak koji zahteva njihova primena. Za Grabber X3 inženjeri razvoja u kompaniji General Tire daju odnos od 20/80 odsto na putu, dok je za Grabber AT3 odnos 50/50. Sa ove dve nove gume, General Tire, bogat tradicijom američke baštine, nudi nova rešenja u svom ključnom segmentu terena za ljubitelje terenske vožnje, kao i za profesionalce u sektoru građevinarstva, poljoprivrede i šumarstva, koji očekuju maksimalnu mobilnost čak i u najtežim uslovima..


Napredni dizajn gazećeg sloja novog Grabber HTS60 sa svojim blokovima i cevima nudi veliki broj ivica za pouzdano povezivanje sa površinom puta, takođe i u vlažnim uslovima. Kombinacija je dizajnirana tako da obezbedi da pneumatik ima dobar čip i smanji otpor pri upotrebi na terenu. Da bi se osigurala udobna vožnja i nizak nivo buke, guma ima profil gazećeg sloja, koji nudi vrlo efikasno smanjenje šuma.

 

 Kod Grabber GT, specijalac za pneumatike 4x4 General Tire je izradio model na auto-putu specijalno dizajniran tako da zadovolji zahteve postavljene za terenska vozila i 4WD vozila. Njegove glavne prednosti su velika sigurnost pri kočenju na vlažnim i suvim putevima, precizno rukovanje i sigurne karakteristike akvaplaninga. Kao rezultat toga, uz Grabber GT drugi terenski/ 4x4 specijalista se pridružio portalu General Tire, kombinujući sigurno rukovanje na putu sa dobrim voznim sposobnostima za sve terene. Ova robusna guma svojim upečatljivim dizajnom gazećeg sloja sa blokovima postavljenim u različitim uglovima i robusnim ramenim sekcijama, dizajnirana je tako da se izbori sa težim terenom. Specijalni sloj gazećeg sloja pomaže u sprečavanju izbacivanja kamenja i obezbeđuje veću otpornost na punkture ili rezove.

Eurovan 2 – specijalista za transport

Sa Eurovanom 2 opseg General Tire uključuje i robusni performer za laka komercijalna vozila i kombije. Na vlažnom vremenu, njegova tri široka obodna drenažna žleba zauzimaju veliku količinu vode i usmeravaju je daleko od kontaktnog dela gume kroz široke kanale u spoljnim blokovima gazećeg sloja. Kako su suprotni žlebovi između spoljašnjih blokova gazećeg sloja zamagljeni, buka pneumatika/puta ostaje prikladno niska jer se izbegavaju vrhunci frekvencije. Precizne smerne stabilnosti i kratke udaljenosti za kočenje obezbeđene su širokim, čvrstim redovima blokova gazećeg sloja u centru pneumatika, koji omogućavaju efektivan prenos obodnih i bočnih sila na putu. Eurovan 2 duguje svoju posebnu robusnost i dodatnom sloju gume na bočnoj strani, osiguravajući da česti kontakt sa ivičnjakom na kojem se nalaze vozila za isporuku ne nanosi štetu pneumatiku.

Kontakt
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires

Continental AG l Tire Divison

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Od 1915. godine
General Tire. Continentalov brend