General Tire isporučuje gume za Mercedes-Benz G-Klase

Hanover, oktobar 2017.

Mercedes G 300 bi trebalo da bude opremljen General Tire Grabber-om AT² u fabrici u Gracu

  • Mercedes G 300 bi trebalo da bude opremljen General Tire Grabber-om AT² u fabrici u Gracu
  • Guma obezbeđuje snažan pihvat van kolovoza i sigurno rukovanje na kolovozu 

Hanover, oktobar 2017. Sa trenutnim dejstvom, brend General Tire sa svojim američkim nasleđem praviće gume za Mercedes-Benz G-Klase. Nemački proizvođač automobila nedavno je odobrio Grabber AT² za sve terene veličine LT 265/75 R 16 za ugradnju u G-Klasu. I pošto su ove gume odobrene za upotrebu kao originalna oprema, sada se mogu naručiti i preko prodavaca Mercedesa na zamenskom tržištu.

 

Mercedes-Benz G-Klasa je jedno od najpoznatijih i najsnažnijih terenskih vozila, tako da se od njegovih pneumatika očekuje mnogo: maksimalni opseg na kamenom, peskovitom i blatnjavom tlu, sigurno upravljanje na putu i ​​veoma robusne performanse na kolovozu i ​​van njega. „Za brend General Tire ovo odobrenje je vrlo poseban pečat kvaliteta“, kaže Matthias Bartz, menadžer za razvoj poslovanja za region EMEA. „Mercedes-Benz neizostavno postavlja visok standard u smislu zahteva guma u ​​originalnoj opremi i sektorima zamene. Kao kompanija sa ponosnim nasleđem u proizvodnji 4x4 guma, donosimo više od jednogodišnjeg iskustva u razvoju robusnih guma sa snažnim prihvatom, čiji je standard kvaliteta sada impresionirao i jedan od vodećih evropskih proizvođači terenskih vozila.“

 

Grabber AT² pokazuje svoje prednosti na redovnim i neizrađenm putevima kao i na terenu: Njegova izuzetno izdržljiva gumena masa razvijena je sa sve tri ove primene na umu. Gazni sloj sa pet obodnih žlebova, u koji jaki blokovi gazećeg sloja sprečavaju prodiranje, pružaju maksimalan prihvat i nizak nivo buke. Istovremeno je osmišljen tako da obezbedi da Grabber AT² takođe može pružiti snažnu vuču na grubom terenu. Ojačani blokovi gaznog sloja omogućavaju stabilno upravljanje i obezbeđuju postizanje velike kilometraže, naročito u ramenu gume koje nosi najveći teret u upravljačkim manevrima. Uprkos velikoj dubini gaznog sloja od 13,5 mm, nova masa gaznog sloja daje mu jaku otpornost na oštećenja na oštrim ivicama. Njegova trostruka konstrukcija i vrlo robusne bočne strane čine ovaj pneumatik sigurnim i izdržljivim čak i na grubom kamenom terenu.

Kontakt
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires
Continental Reifen Deutschland GmbH

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Od 1915. godine
General Tire. Continentalov brend